Tredje fölet!

Föregående natt fölade Schwarze Diva. Återigen hingstföl och fux. Som vi tidigare berättat är vi tveksamma till lönsamheten i aveln men fortsätter ändå, huvudsakligen p.g.a. ett brinnande intresse, men även för att tilltänkta ridhästar av olika anledningar hamnar i avelsboxen. Här är bakgrunden till att vi nu har ett avelssto som heter Diva:

År 2011 ägde vi Sir Donnerhall 2 och hade betäckt våra ston med honom. På hösten besökte vi elitfölauktionen i Vechta och fick se hans avkomma Diva, från hans andra betäckningssäsong i Tyskland. Hon hade allt, så trots att hon blev rätt dyr köpte vi henne. Hösten 2013 reds hon in, och motsvarade våra förväntningar helt, allt tydde på att hon skulle bli ridhäst åt Emilie. Kommande vinter fick hon en rörelsestörning som efter noggrann undersökning konstaterades vara, inte neurologisk, utan bero på en störning i en tillväxtzon. Planerna på 3-årstest skippades och hon betäcktes på våren 2014. Fölningen året efter gick bra men fölet hade en missbildning som gjorde att vi fick ta bort det. Rörelsestörningen hos Diva kvarstod tyvärr så ridhästkarriären uteslöts, men vi betäckte henne med vår nya hingst Bonito. Resultatet fick vi i natt, och det var längesedan vi var så nervösa inför en fölning. Så här långt ser allt bra ut. Hon är bra mamma och enligt Emilie är det årets finaste föl. ”Om det här vore lätt……”

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

8 Responses to Tredje fölet!

 1. Jennie johanssom says:

  Grattis till fölet 🙂
  Jag väntar själv ett föl efter Bonito till midsommar. Jag har inte sett några uppdateringar gällande hingsten på ett tag. Är lite nyfiken på hur säsongen ser ut för honom. Ska han enbart tävlas eller kommer han vara i avel även detta år?
  Mvh Jennie

  • nyreroddressage.com says:

   Bonito är inte i avel i år och om han kommer tillbaka till nästa år har inte bestämts. Säkert är dock att vi är mycket nöjda med hans föl.

 2. Jennie johanssom says:

  Tack för snabbt svar.
  Hur ser säsongen ut för honom, ska han visas på årgångschampionatwt? Har följt honom på Emmelies instagram, men det har varit dåligt med uppdateringar på senaste tiden?! Han är väl ok?
  Mvh jennie

 3. Anna Leandersson says:

  Grattis till fölet! Alla era föl ser otroligt fina ut.

 4. nyreroddressage.com says:

  Tack för era gratulationer!

 5. Nyfiken says:

  Hej, jag skulle tycka att det var jättekul om ni kunde uppdatera under fliken hästar. Grattis till fina fölungar!

Kommentera