Uppfödning

En sanning som vi fick lära oss på lantbruksskolan för 40 år sedan var att hästuppfödning går garanterat med förlust. Inte mycket har ändrats vad gäller varken lönsamheten eller vår beslutsamhet att hålla på med denna produktonsgren under alla år. Vi fick oss ett gott skratt och en tankeställare när vi läste ett citat från vår guru Lars-Gösta Nauclér: Uppfödarna idag satsar på Ferraris utan rattstång men ryttarna skulle behöva ha Volvos.

Eftersom vi har egen beridare och vår uppfödning syftar till att förse Emilie med hästar anser vi oss tillhöra kategorin uppfödare som i dagsläget eftersträvar att föda upp  Volvo XC 90. Moderna hästar med bra gångarter och framför allt god ridbarhet. Vårt ordspråk: ”Om det här vore lätt skulle vi inte hålla på”, gäller i högsta grad. Som vi skrivit tidigare är det lättare att lyckas genom att köpa in 2,5-åringar, men det är något alldeles extra att få fram en egen uppfödning.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Kommentera